Billedet på sidehoved

UCS10

Højvangen 6

8660 Skanderborg

Tlf. 8794 8794

ungdomsskolen@skanderborg.dk

Pigefodboldlinje på UCS10 fra næste skoleår

UCS10 tager fra august 2016 næste skridt i fodboldsamarbejdet med FC Skanderborg. Nu skal pigerne have fodboldstøvler med i skole. Se nedenstående pressemeddelelse.


UCS10 startede i år en drengefodboldlinje i samarbejde med FC Skanderborg, hvilket er blevet en stor succes. Lige nu træner 18 drenge flere gange ugentligt i skoletiden under ledelse af sportschef i FC Skanderborg, Rasmus Skibsted Sørensen. Og det har hele tiden været meningen, at tilbuddet på UCS10 også skulle komme pigerne til gode:
”Da vi satte os sammen med sportschef Rasmus Skibsted Sørensen i november sidste år for at designe en fodboldlinje på UCS10, var vi helt sikre på, at mange drenge ville have interesse i projektet. Men vi ville lige i gang for at se, om efterspørgslen var så stor, som vi regnede med. Det var den heldigvis, og nu giver det kun mening at give tilbuddet til de mange piger, der gerne vil kombinere fodbold med et år på UCS10”, siger leder på UCS10, Anders Jepsen.

Efterspørgsel er tydelig
Helt fra projektets start mærkede UCS10 efterspørgslen, da flere piger kontaktede dem ift. muligheden for en fodboldlinje for piger. Anders Jepsen uddyber; ” I disse måneder går en del piger rundt i klubberne og er i tvivl om, hvad der skal ske næste skoleår, hvor der naturligt forsvinder spillere til efterskolerne rundt om i landet. På UCS10 er vi altid klar på tiltag, hvor vi kan tilbyde det helt rigtige uddannelsestilbud for den enkelte elev. Derfor er vi selvsagt begejstrede over at kunne tilbyde fodbold på højt plan for de piger, som ikke føler for et år på en idrætsefterskole, og som ikke er klar til at gå direkte på en ungdomsuddannelse efter 9. klasse.”

Pigefodbold har stor interesse i FC Skanderborg
Pigerne skal indgå i akkurat samme koncept, som drengene har i år på UCS10. De skal træne to formiddage om ugen i skoletiden, og derudover vil de have en fordybelsesdag én gang om måneden til træning, taktik og til at gå i dybden med bl.a. personlighedsprofiler og kostplaner. Derudover vil eleverne komme på ekskursioner til eliteklubber i området, deltage i skolefodboldturneringer, og der er allerede nu aftalt en studietur til udlandet, hvor både piger og drenge sammen skal opleve en stor europæisk klub.
Det er ikke tilfældigt at pigerne nu kommer i fokus i FC Skanderborg: ”I starten af juni måned præsenterede FC Skanderborg og Ry pige/kvinde samarbejdet FC Smuk. Nu kommer der yderligere et tiltag som skal være med til at inspirere, motivere og uddanne fodboldpiger i Skanderborg kommune. Det er vigtigt for os, at pigerne også har muligheden for uddannelse kombineret med fodbold i hverdagen. Dette giver os nogle fantastiske muligheder for at fastholde og udvikle vore pigespillere i Skanderborg kommune,” siger FC Skanderborg sportschef Rasmus Skibsted Sørensen.

Skulle man have interesse i at høre mere om tilbuddet, er der Åbent Hus på UCS10 torsdag d. 26. november, og kan man ikke vente på det, kan man kontakte følgende:
Leder på UCS10, Anders Jepsen: 24 76 58 52
Sportschef i FC Skanderborg, Rasmus Skibsted Sørensen: 71 78 77 07
 • ikon
  Bodil Ladegaard den 12-08-2015
  UCS10-brochuren 2015-16  Læs den her:
 • Knud Stange den 14-12-2014
  2015-16 Elitefodbold på UCS10
 • ikon
  Anders Ringgaard Jepsen den 16-09-2015
  Studieture

  Fredag d. 18. september skal alle elever vælge, hvilken studietur de vil med på i uge 11 2015.
  For de elever, der ikke hørte studietursoplægget i klasseugen, er hermed et kort rids:

  Tur 1: Skitur til Hafjell, Norge
  Tag på skitur i ét af verdens bedste skiområder for skoler, da der både er skiterræn for nybegyndere og superproffere. Vi har 5 dage på ski, hvor vi hver dag står sammen i hold med andre på nogenlunde samme skiniveau. Om aftenen laver vi mad sammen i de hyggelige lejligheder. Vejrudsigten for uge 11 ser helt fantastisk ud!

  Tur 2: Kom til 2 lande på 5 dage; Strasbourg / München
  Igen i år er der mulighed for at komme til Alsace-regionens hovedstad Strasbourg, hvor man vil opleve den fantastisk hyggelige storby via kanalrundfart, shoppingture, vandring i det hyggelige område Petit Paris osv. Efter 2 dage i Frankrig kører man 4 timer østpå til München, hvor der venter en skøn storby igen, eksklusiv rundtur på BMW, sightseeing i den rige bymidte og en tur på FC Bayern Münchens hjemmebane Alianz Arena. Alt dette skylles ned mit pommes, wienerschnitzel und rigeligt mit cola! Det bliver i øvrigt forrygende vejr i den uge!  

  Tur 3: Byernes by; Paris
  Lad os blot nævne; Eiffeltårnet, kanalrundfart på Seinen, Latinerkvarteret, Louvre, Sacre Coeur, Montmartre... Paris er spækket med oplevelser, og vi skal opleve så meget som muligt på 5 dage. Efter sigende bryder foråret for alvor frem i uge 11, så husk solbriller og shorts!

  Praktisk:
  - Der er et egenbeløb på 3000 kr., som skal betales senest d. 15. november 2015
  - Der er ikke et krav om at eleven skal tage med på studietur; bliver man hjemme er der prøveforberedende uge med fokus på at få styr på pensum inden prøverne i maj-juni

  Har man spørgsmål eller kommentarer, så kontakt Anders Jepsen, leder på UCS10, via intra

   
 • Inger Svansø Iversen den 27-08-2015
  Årskalender 2015-2016
  Overblik over alternative elevdage, prøveperioder, ferier mm.
 • Bodil Ladegaard den 11-02-2015
  EUD10 2015-16

Besøgstæller

73235