UCS10

8660 Skanderborg

Velkommen til UCS10's hjemmeside

Elever fra andre kommuner strømmer til UCS10

Hver 5. elev på UCS10 kommer i år fra andre kommuner, og den tendens ser ud til at fortsætte næste skoleår. Det skaber glæde på UCS10.

Nyhed billede
Mens mange kommunale 10. klassecentre landet over er reduceret kraftigt de sidste par år, holder Skanderborgs kommunale 10. klassecenter, UCS10, elevtallet på ca. 200 elever. Én af grundende er den store tilstrømning fra elever fra andre kommuner, og det glæder leder på UCS10, Anders Jepsen:
”I indeværende skoleår kommer hver 5. elev kørende med bus fra enten Århus, Odder eller Horsens Kommune, og det er vi enormt glade for. Dels fordi det betyder, at de unge mennesker får et 10. klassetilbud, der passer til den enkelte, og dels fordi det bekræfter os i, at vi har et godt tilbud til de unge mennesker, der ikke tager på enten efterskole eller direkte på en ungdomsuddannelse efter 9. klasse”.

Og det ser lyst ud for UCS10 i forhold til næste skoleår. Pt. har næsten 100 elever meldt sig ind på UCS10, hvilket er lidt flere, end der var meldt til sidste år på samme tid, og tendensen fortsætter med de mange elever fra de omkringliggende kommuner.

Linjer er populære
Sidste skoleår lavede UCS10 nye linjer, hvilket betyder, at eleverne kan få helt op til 1/3 af sit skema med den passion, man har. Fodboldlinjen på UCS10 har været enorm populær, og fra næste skoleår er der også mulighed for at få håndbold som linje 10 lektioner om ugen. Og det er populært.
”Allerede nu kan vi se, at en del elever fra bl.a. Odder, Solbjerg og byerne i det sydlige Århus har tilmeldt sig håndboldlinjen, så vi håber meget på, at vi kan opleve samme succes på håndbolddelen, som vi har haft med fodboldlinjen gennem de seneste 4 år. Men det er ikke kun sport, da vi jo har 10 forskellige linjer at vælge i mellem. Måske er det én af de store grunde til, at elever fra andre kommuner vælger os”, siger Anders Jepsen.

Uddannelsesvalg stresser de unge
De seneste år har der været et stort fokus på uddannelsesvalg efter folkeskolen, da rigtig mange unge er stressede over, hvad de skal i fremtiden. Mange eksperter påpeger, at de unge aldrig har haft flere valgmuligheder, og det resulterer i angst, hovedpine, søvnløshed og stress.
”Derfor er jeg selvsagt en stor fortaler for både de lokale 10. klassecentre og efterskolerne, da det er så vigtigt, at vi ikke presser de unge gennem en ungdomsuddannelse. De skal have tid, og vi skal være nærværende i vores dialog med dem om det liv, der venter efter grundskolen. Så vi arbejder stenhårdt hver dag på at lave et populært 10. klassecenter, da vi sjovt nok synes, at det er ét af de vigtigste trappetrin i de unge menneskers liv”, siger skolelederen.